WhatsApp poruke na Androidu koje skladištite, uskoro će se računati u ukupnu memoriju koju imate dostupnu na svom Google nalogu. Kako je Google saopštio na svom blogu, ova promena će se od decembra primenjivati na WhatsApp Beta korisnike, a onda stiže svima početkom sledeće godine.

Ukoliko odlučite da omogućite WhatsApp "rezerve" (odnosno WhatsApp backup) za Android, to će ići na lični Google Account, i zauzimaće deo od 15GB koje dobijate ukoliko niste kupili dodatnu memoriju.

Pravljenje bezbednosne kopije i dalje će da radi, sve dok imate dovoljno mesta za skladištenje na svom Google nalogu. Ako ga popunite, moraćete nešto da obrišete kako biste nastavili sa korišćenjem", jasan je Google.

Kako se dodaje u istoj objavi na blogu, korisnici mogu da direktno u WhatsApp aplikaciji odaberu velike dokumente i obrišu ih (uglavnom su to fotografije i video-snimci).

U saopštenju se zaključuje da, ako vam je neophodan dodatni prostor, morate da ga dokupite, kao i da se ova promena neće odnositi na vas ukoliko imate Google Workspace pretplatu preko škole ili firme.