Teodosić je bio najefikasniji igrač ekipe sa Malog Kalemegdana sa 16 poena, uz koje je imao i deset asistencija. Pratili su ga Mitrović i Nejpir, koji su postigli po 11 poena.


Edvards je sa 16 poena bio najbolji pojedinac u svom timu, a istakli su se još Bolmaro i Bonga sa po 12.

Za borbenost, trud i energiju koju su košarkaši Crvene zvezde pokazali u prvoj deonici ne može im se prigovoriti, međutim, realizacija je izostala.



Crveno-beli su napade mahom pokušavali da reše šutevima sa distance, što nije bilo dobro rešenje u ovom delu igre (0/8). Iako su protivnika naterali da izgubi čak sedam lopti u prvih deset minuta, nisu imali ideje u napadu kako da te njegove greške pretvore u svoje poene.



Sve što se dešavalo u tim momentima na terenu više je išlo na ruku njihovom rivali, koji je nametnuo igru koja njemu odgovara – na mali broj poena. Edvards je na početku bio nerešiva enigma, pa je brzo došao do dvocifrenog učinka.

Bajern je igrao je organizovanije, a prednost mu je doneo šut sa distance. Sa tri trojke su došli u plus, pa je semafor na prvoj pauzi pokazivao 12:19.

Krenula je Zvezda jače u nastavku, ali je nedostajalo da Nejpir odradi deo posla koji nosi plejmejker da bi okrenuli situaciju u svoju korist. Na način na koji su ga čuvali Edvards i Fransisko Šabaz nije mogao da odgovori, što je bio veliki problem za ofanzivu crveno-belih.

Šutevi Miloša Teodosića su izlazili iz koša, ali je on uspeo asistencijama da nadomesti poenterski post. Upravo je tako podigao svoj tim sredinom druge deonice i pokrenuo je novi Zvezdin nalet. To je spremno dočekao Zvezdin džoker Luka Mitrović, koji je držao sve pod kontrolom ispod Bajernovog koša. Sa dva zakucavanja, posle preciznih pasova koji su stigli od iskusnog Valjevca, svoj tim je doveo na tri poena zaostatka (24:27).

Nije uspevala da popravi nemačka ekipa situaciju sa izgubljenim loptama, Edvards je stao, ali je skok u odbrani bio pod njihovom kontrolom, čime su, uz trojke koje su dolazile baš kad treba, držali i rezultat pod kontrolom do poslednjih trenutaka prvog poluvremena. Na tome su mogli da zahvale i Sferopulosovim igračima, koji nisu koristili šanse koje su im servirane da promene situaciju na terenu. Promašili su četiri slobodna bacanja i tri polaganja, što je bilo dovoljno da, uz sav njihov trud, ni jednog treutka ne bude ozbiljnije ugrožen. Približavali su se, ali nikako nisu mogli da ih slome. Imali su plus od pet poena i činilo se da će tako biti na poluvremenu, ali je Adam Hanga uz zvuk sirene pogodio trojku sa velike udaljenosti (33:35).

Dok je Lasova ekipa igrala izuzetno angažovano u dobrani, odlično preuzimala, Zvezdi je nedostajalo agresivnosti. U njihovim redovima je bio primetan nedostatak onoga što timu donosi Rokas Gedraitis. I baš je sa njim u drugom delu četvrtine stigao novi talas domaćih. Njegovo zakucavanje, a onda i ukradena lopta, posle koje je Jago dos Santos pogodio trojku vratili su Zvezdu u igru (51:56).

Uz svu njihovu borbu, uvek je nedostajalo malo snago. Tako je bilo i na kraju treće deonice. Izgarao je Davidovac pod košem, posle ofanzivnog skoka su došli poeni, ali je odmah to anulirao Bonga sa druge strane. Utisak je do isteka 30. minuta ostao isti – nemačka ekipa je posle svake krize, odnosno Zvezdine inicijative, odigrala taman koliko joj treba da rezultat ostane povoljan po nju (53:59).

To malo što je nedostajalo stiglo je u prvom minutu odlučujuće deonice. Krenuli su jako, brzo, angažovano, a posle Gedraitisovog zakucavanja Teodosićeve trojke Zvezda je, prvi put posle uvodnog dela igre, imala egal (59:59).

Drhtale su ruke tada Lasovim igračima, nije išlo ništa što su pokušavali, a Zvezdin reket je izvojevao vođstvo. Mitrovićeva i Tobijeva borba pod obručem donela je plus tri 63:60. Nesporazum između Jaga i Nejpira na tri i po minuta pred kraj još jednom je zakomplikovao situaciju Spanulisovoj četi. Brazilac je poslao pas koji je odbrana Bajerna pročitala, pa je bio prinuđen da brze pone zaustavi faulom. Bolmaro je iskoristio oba slobodna bacanja (65:64), ali je Teodosić uzeo stvar u svoje ruke. Nije mnogo čekao da uradi ono što najbolje zna, da iz rukava izvuče trojku. Igrao je dobro i odbranu nad Bongom, ali je Nemac uspeo da poludistance preko ruke da pogodi, a onda je Bolmaro doneo novo izjednačenje na nešto više od minut do isteka vremena.

Posle jednog pogođenog penala Teodosića, Jago je trojkom odlučio pobednika. Crvena zvezda je slavila sa 74:68 , što je bila njihove druga pobeda u Evroligi, uz četiri poraza, a isti skor imaju i Bavarci.