U utakmici prepunoj borbe, naboja, strasti, preokreta i odlične košarke crno-beli su uspeli da sačuvaju domaći teren i da slave sa 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21 )!

Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu – ovo je prvi utisak posle svega što smo videli u beogradskom večitom derbiju.

Dva i po sata pred početak utakmice ulicama su se ka „Areni“ slivale reke navijača, a kada je sat otkucao 18.30 počeo je spektakl. Sve što se dešavalo na parketu i oko njega opravdalo je euforiju, iščekivanje i to što je cela košarkaška Evropa gledala u pravcu Beograda. Na kraju su ipak mogli da se raduju samo jedni, a to su ovoga puta bili crno-beli.

U ekipi Crvene zvezde najbolji su bili Bolomboj sa 16 poena, Nejpir 13, koji je postigao , a pratili su ih Jago sa 12 i Hanga sa 11.

Partizan je predvodio Avramović sa 14 poena, a Jaramaz i Kaminski su dodali po 12, odnosno 11.


Iako je imao minus od 10 poena na ulazu u posljednju četvrtinu, Partizan je u život vratio Aleksa Avramović. Sa druge strane u ključnim trenucima je Miloš Teodosić promašio tri vezana slobodna bacanja i jednu trojku...