To će donjeti veoma obilnu kišu i snažne pljuskove sa grmljavinom, navodi meteorolog Đorđe Đurić u najnovijoj vremenskoj prognozi

Očekuju se i snažne grmljavinske oluje.

Najobilnije padavine očekuju se na zapadu, jugozapadu, sjeveru i sjeverozapadu Slovenije, u Istri, na sjeveru Dalmacije, u oblasti Velebita i u oblasti sjevernog Jadrana.

U ovim predjelima očekuje se da padne više od 100 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više, a na pojedinim lokacijama i preko 200 litara, pa se očekuju poplave i bujice.

Očekuje se i opasnost od snažnih superćelijskih oluja sa gradom, uz veoma intenzivnu grmljavinu.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom proširiće se potom i na ostatak Hrvatske, BiH, ali i na Crnu Goru. Ipak, na jugu Dalmacije, u Hercegovini i na crnogorskom primorju i pored toga što se očekuju obilniji pljuskovi i grmljavinske nepogode, one neće biti tako izražene kao u oblasti sjevernog Jadrana.

Tokom petka ovaj ciklon svojim centrom premještaće se dalje na sjeveroistok prema centralnoj Evropi, a tokom dana donjeće jake i olujne vjetrove i padavine u Srbiji, ali u znatno blažem obliku u odnosu na region.

Dakle, za napomenuta područja od večeras do subote ujutro preporučuje se ogroman oprez zbog veoma opasnih vremenskih (ne)prilika, koje pored toga što mogu da izazvu materijalnu štetu, mogu biti potencijalno opasne i po ljudske živote.