Nakon izvlačenja parova šesnaestine finala Kupa Srbije, definisani su datumi završnih utakmica u jesenjem delu sezone. Tako će deveto kolo biti odigrano tek 20. decembra, piše Sport klub.

Samim tim će 171. po redu susret Partizana i Crvene zvezde, kao i ostalih sedam mečeva te runde, biti odigrani u novom terminu. Ovo je kolo trebalo da startuje 27. septembra, ali su mečevi pomereni nakon tragičnih događaja u južnoj srpskoj pokrajini za šesti decembar. Tada će, ipak, biti igrane planirane utakmice osmine finala najmasovnijeg takmičenja, a deveto kolo tek dve nedelje kasnije, odnosno barem bi tako trebalo da bude.

Poslednja runda jesenjeg dela prvenstva biće odigrana 24. decembra, a kao moguća dodatna obaveza za igrače iz Superlige Srbije pominjala se prijateljska utakmica između reprezentacije Srbije koju bi činili igrači iz nacionalnog prvenstva i Kine. Međutim, od planiranog gostovanja na Dalekom istoku sredinom poslednjeg meseca neće biti ništa. U opciji je navodno bio i susret u Dubaiju, ali je u zgusnutom rasporedu i nedostatku termina praktično nemoguće tako nešto izvesti.

Da podsetimo, kada je o derbiju reč, pored termina dosta se govorilo o glavnom sudiji koji je bio delegiran. U pitanju je Srđan Jovanović, zbog kog su crveno-beli poručili da neće igrati ukoliko on bude delio pravdu. Potom su usledile i promene u Sudijskoj komisiji FSS, ali i pored toga delegiranje za to kolo ne važi, već će ponovo morati da budu određeni arbitri za čitavu rundu koja je odložena.