Srbija je po peti put zaredom osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, dok će Litvanija morati da se zadovolji srebrom. Letonija je nakon preokreta pobedila Frnacusku u borbi za treće mesto.

Srpski  tim na ovom Prvenstvu činili su Stefan Kojić, Nemanja Barać, Strahinja Stojačić i Marko Branković, koji su u finalu pokazali kakvi su majstori.

Srbija je otvorila meč promašenom dvojkom, a Pukelis je bio uspešniji za 0:2. Barać je doživeo peh i povredu noge, a Branković je promašio još jednu dvojku. Litvanija je povela sa 0:3, a Stojačić je ubacio prvu dvojku za naš tim. Pukelis mu je odgovorio na isti način za 2:5, a Srbija je prokockala još dva napada. Pukelis je realizovao situaciju pod košem, a Stojačić je promašio težak šut za dva, ali se onda ispravio nakon velike borbe.

Kojić je promašio sa velike udaljenosti, a Džiaugis je efektno poentirao za četiri poena prednosti. Kojić je ubacio dve dvojke za izjednačenje (7:7), a Branković se nadovezao sa novom dvojkom za vođstvo Srbije. Stojačić je samo nastavio neverovatnu seriju za 11:7, ali je Džiaugis pogodio za dva pod faulom, a onda je realizovao i dva penala. Pukelis je doveo Litvaniju u vođstvo u veoma neizvesnom finalu.

Oba tima su upisala po novi poen za 12:13, a onda je Stojačić bio polovičan sa penala za novo izjednačenje. Branković je pogodio veoma bitnu dvojku, a Vingelis nije uzvratio. Stojačić je promašio dvojku, ali Litvanci nisu poentirali. Kojić je lagano prošao na zicer za 16:13, Litvanci su opet promašili dvojku na isteku napada, ali su i „orlovi“ prodali loptu.

Stojačić je izveo majstoriju za četiri poena prednosti, a Pukelis je smanjio. Stojačić je ubacio dvojku preko ruke na isteku napada, ali je onda iz prodora promašio, iako smo imali napad za pobedu na 19:14. Užupis je bio polovičan sa penala, kao i Kojić, koji je mogao da donese pobedu Srbiji – 20:15. Džiaugis je ubacio dvojku, a onda je dosuđen obostran faul, što je bio deveti za obe ekipe.

Užupis je dobio penale, realizovao je oba za 20:19, a Litvanija je dobila napad za pobedu zbog desetog faula Srbije u ovom meču. Užupis je šutnuo na kraju napada, ali nije ubacio trojku za zlato. Srbija je uzela tajm-aut, nakon kog je dosuđena obostrana lična greška, a Kojić je promašio iz prodora. Litvanci su izgradili napad i zakucali za 20:20, ali je Stojačić ubacio dvojku za kraj.