Srpski teniser je slavio trijumf posle nešto više od dva sata rezultatom 3:0 (6:3, 6:1, 7:6), a veoma je srećan što je uspeo da završi posao pre ponoći po srpskom vremenu, što je bio krajnji rok.

Đoković je bio furiozan, posebno u drugom setu u kom je razbio Vavrinku, koji se ipak probudio u trećem i odveo ga u taj-brejk.

Čak je Švajcarac bio na dva poena od osvajanja trećeg seta, ali je Novak u taj-brejku vezao četiri poena i ostvario 21. trijumf u karijeri nad starim rivalom i velikim prijateljem, te uspeo da stigne na "noćni autobus".

Na Vimbldonu se petog dana priča o Nataliji Stevanović, srpskoj senzaciji, koja je iz prvog kola kvalifikacija stigla do trećeg kola glavnog žreba i u subotu će od 12.00 igrati protiv dvostruke šampionke Vimbldona Petre Kvitove.

Karlos Alkaras takođe je prošao u treće kolo, a domaćini su ostali razočarani porazima trojice svojih predstavnika u muškom 

Đoković posle meča na terenu:

Pre svega, moram da kažem da je neverovatno ono što Sten radi u tim godinama, posle toliko operacija. Šta je problem? Mi smo dva starca. To mora da se zna. Neverovatno je i inspirativno. On je bio primoran da padne u renkingu i da ga vrati. Mi smo imali naše bitke. Sjajan je momak i želim mu sve najbolje u nastavku.

Bio sam na dva poena od produžetka i odlaska u naredni dan. Izašli smo na teren i znali smo da će biit tesno. Neko je morao da pobedi 3:0. Na kraju je on podigao svoj nivo igre, ja sam ga spustio. Publika je bila tu, nadam se da ste uživali.

Dok sam na terenu, broj ništa ne znači. Nadam se da ću igrati sve bolje kako vreme bude odmicalo. Mečevi će biti sve teži. Igram protiv Huberta Hurkača, specijaliste za travu. Ima sjajan servis.