Pitali smo Milana Subotića, direktora “EuroBlica”, u čijem sastavu je i Srpskainfo, šta je potrebno da bi jedan portal bio uspješan.

Vi ste 25 godina u top menadžmentu Ringiera Srbija i imate veliko iskustvo u medijskoj industriji. Šta je formula uspjeha Ringierovih portala?

Najprije da kažem da poslujemo u okviru švajcarske kompanije Ringier, koja ima svoja izdanja u 19 zemalja i svagdje je cilj vodeća pozicija. Poznato je da blic.rs tu poziciju drži već 11 godina u Srbiji. Ta snaga kompanije je svakako početna baza da i naši portali u BiH budu vrlo uspješni. Kada je u pitanju Republika Srpska, mi smo prvi prepoznali potrebu da imamo jaku redakciju i u Banjaluci i u Beogradu, što nam je omogućilo da smo u print izdanjima uvijek bili najtiražniji, a prelaskom većine čitalaca na onlajn izdanja da tu poziciju samo potvrdimo. Svi ostali izdavači imaju redakcije ili samo u Beogradu ili samo u Banjaluci.

Pored velikih redakcija, gdje imamo vrlo kvalitetne novinare, ogromnu arhivu fotografija, video sadržaja i slično, iza njih stoji i veliki broj profesionalaca iz oblasti IT, web dizajnera, stručnjaka za SEO, marketing, posebno digitalni marketing, advertajzing i slično. Svi oni, a vjerujte da ih, što u Beogradu, što u Banjaluci i Sarajevu, angažujemo skoro stotinu, doprinose jedinstvenom uspjehu naših portala.