One više od 20 godina pokušavaju da dokažu da su vlasnici kuće i zbog toga se vodilo i vodi više sudskih postupaka.

Iako je junu prošle godine izgledalo kao da su stvari krenule na bolje za ovu porodicu, sve je to palo u vodu kada su ih jutros pozvale komšije.

– Ništa nisam znala. U četvrtak ujutru me pozvao komšija i rekao da su mi sve stvari izbačene na dvorište ispred kuće. Majka, koja je jedva pokretna, i ja smo se odmah zaputile do naše kuće. Kada sam došla, imala sam šta da vidim – ispričala je za Srpskaifno vidno potresena Sanja Popović.

Neće nam oteti kuću”

Tvrdi da je izvjesni Duško Radivojević iskoristio nevrijeme, koje je u srijedu bilo u Banjaluci, da angažuje ljude da izbace njene stvari iz kuće.

– Sve su ostavili na u dvorištu tako da je sve pokislo i uništeno. Nas niko o tome nije obavijestio. Ostavili su otvorena vrata i prozore, a nama ne dozvoljavaju da priđemo našoj kući – ističe Popovićeva.

Ona tvrdi da je kuća njihova i da su uredno otplatili otkup, ali da im se već godinama pokušava kuća oteti.

Ovakvim postupcima nam narušavaju zdravlje, žele da nas ubiju. Čak i kad smo bili u žalosti, nakon što mi je brat umro, oni su i to iskoristili da preduzmu neke aktivnosti protiv nas. Mogu im poručiti da nećemo odustati od naše kuće, neće nam je oteti – poručila je Popovićeva.

Dok su ona i majka, zajedno sa policijom, stajale ispred kuće, brojne komšije su nailazile i pružale im podršku.

–  Jel’ to lopovi opet hoće da vam uzmu kuću? Nemojte odustati. Nikada nemojte kuću predati otimačima i lopovima – samo su neke od poruke podrške koje su danas dobile.

“Pokušaj provokacije”

Ispred njihove kuće, u Ulici Srpskih dobrovoljaca u banjalučkom naselju Starčevica, danas je stigao i njihov advokat Ivan Šijaković, koji je poručio da se nelegalno uništava imovina porodice Popović.