Istovremeno, u 18 sati, u Pančevu je počeo veliki skup Srpske napredne stranke (SNS) na kojem govori predsednik Aleksandar Vučić. Trg kralja Petra u Pančevu je pun građana koji nose srpske zastave.

Do početka skupa nije bio zvanično poznat tačan plan protestne šetnje u Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, šetnja bi trebalo da prođe pored Vlade Srbije i opet do Gazele, kao i prošlog petka, gde je bio blokiran saobraćaj.

Oko 18.30 sati protestni skup je otvoren govorom Jelenom Mihajlović iz Pećinaca. Okupljeni skandiraju "ostavke, ostavke". šetnja je počela oko 18.45 sati i okupljeni su sa prostora ispred Skupštine polako krenuli niz Ulicu kneza Miloša.

Oko 19.05 sati kolona je stigla do Vlade Srbije, na raskrsnici ulica Nemanjine i Kneza Miloša.

Ko je došao na protestnu šetnju

Kako javlja Tanjug, među prisutnima su i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević, šef poslaničke grupe "Moramo-Zajedno" Nebojša Zelenović, predsednik pokreta "Srce" Zdravko Ponoš, predsednik pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović, predsednik "Pokreta za preokret" Janko Veselinović, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kao i bivši poslanik Srđan Nogo i nekadašnji ministar Velimir Ilić.

Brnabić: Neće biti tehničke vlade

Govoreći danas u Skupštini Srbije, premijerka Ana Brnabić poručila je da neće biti tehničke vlade, kao ni nasilnog gašenja medija, kao ni da neće biti ni "dodeljivanja frekvencija, kako vi želite, bez institucija".