Kako je potvrđeno u policiji za volanom “pežoa” bila je Gazetić, dok je kamionom upravljao D.R.

Tragedija se dogodila oko 16.20 u Novom Selu, na magistralnom putu Šamac – Brčko, kada je došlo do stravičnog sudara “pežoa” sa kamionom “mercedes”, firme “Brčko gas”.

– Sve tri žene su iz Šamca, ali su zaposlene u Brčkom. Gazetić je radila kao zdravstveni radnik u brčanskoj bolnici, Đurić je bila zaposlena u Vladi Brčko Distrikta, a Stević u jednoj telekomunikacinoj firmi. Često su zajedno putovale na posao i nazad kući – kaže dobro upućeni izvor portala Una.

Tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz

Tako je bilo i juče. Na kraju radnog vremena krenule su kući za Šamac, kada ih je zadesila tragedija. Tačan uzrok i okolnosti sudara se istražuju, a prvi rezultati istrage ukazuju da je tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz.

– Kretale su se prema Šamcu i sumnja se da je “pežo”, u jednoj blažoj krivini, proklizao, najverovatnije usljed mokrog kolovoza. Vozač je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom koji se zanio i desnom bočnom stranom praktično podletio pod kamion s cisternom, koji je naišao iz suprotnog pravca. Udar je bio toliko jak da su sve tri na mjestu ostale mrtve – kaže izvor.