Prije tri godine, Milojević je proglašen za najboljeg studenta u toj školskoj godini.

Ceremonija diplomiranja za 2023. održaće se na stadionu Prinston univerziteta u utorak, 30. maja.

„Aleksini dodiplomski istraživački napori u matematičkoj oblasti kombinatorike sadrže rešenja za neke otvorene probleme na koje bi vodeći istraživači bili ponosni da su ih proizveli“, rekao je Piter Sarnak, profesor matematike na Prinstonu Eugene Higgins i profesor na Institutu za napredne studije, piše serbiantimes.info.

Veliki broj nagrada

Kako se navodi u objavi press službe prestižnog univerziteta, Milojević je osvojio nekoliko najprestižnijih nagrada Prinstona, uključujući nagradu stipendista klase 1939, dodjeljenu junioru sa najvišim akademskim uspjehom za sve prethodne radove; nagrada Andrev H. Brovn, koja se dodjeljuje izuzetnim juniorima u matematici; nagrada Šapiro za akademsku izvrsnost (dva puta); i prva počasna nagrada brucoša, koja se dodjeljuje dvojici studenata kao priznanje za izuzetan uspjeh.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princeton University (@princeton)

Napisao je tri rada, uključujući onaj koji je „u suštini riješio” nedavni problem koji su postavili Noga Alon i dva druga matematičara, rekao je Alon, profesor na Prinstonskom odsjeku za matematiku i Program primjenjene i računarske matematike. Alon je takođe nadgledao Milojevićeve mlađe radove, za koje je rekao da su „pokazali impresivnu originalnost, nezavisnost i tehničku sposobnost“.