S obzirom da je jedan dio javnih nabavki već završen, vrlo brzo može se očekivati završetak bitnih radova u ovom banjskom kompleksu, poput izgradnje  zatvorenog bazena. Takođe javne nabavkesu sprovedene za obezbijeđivanje nove medicinske opreme i sanacija krovnih konstrukcija.

Iznos kreditnih sredstava je milion maraka što  će poslužiti za sprovođenje već utvrđenog plana, u koji ulaze  prioritetne investicije.

S obzirom da sistematizacija radnih mjesta u Banji Dvorovi još nije urađena, Zekić kaže da će sa tim sačekati kraj ovogodišnje sezone, i na taj način sagledati realne potrebe kompletnog  banjskog kompleksa.

Sudeći prema riječima direktora  Milorada Zekića, medicinski dio je najzdraviji dio Banje Dvorovi. U kojem svaki dan se liječi u prosjeku od 80 do 90 pacijenata.

JU Banja Dvorovi posjeduje  kadar, opremu, neprocjenjivu geotermalnu vodu, pritom se nalazi na raskrsnici između Srbije  i Hrvatske, iz tih razloga pacijenti ima dolaze  iz cijele BiH i regiona. Osim medicinskog aspekta ne smije se  zanemariti  I turistički potencijal, što znači da uz malo podrške, mogli bi biti  zamajac razvoja Semberije.