Na pitanje Srne da prokomentariše zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića upućen glavnom tužiocu Milanku Kajganiću da mu dostavi informaciju šta je preduzeo protiv zvaničnika Republike Srpske u predmetima knjiženja imovine, Cvijanovićeva je poručila Bećiroviću da usput zatraži informaciju i za one zvaničnike i institucije iz FBiH i njenih kantona koji nisu izvršili desetine odluka istog tog suda.

"Usput bilo bi generalno bolje da se pozabavi FBiH u kojoj je biran i pokuša prvo tamo da riješi uspostavljanje federalne vlade, a da ne vuku za rukav Kristijana Šmita da to riješi umjesto njih, pa sramotnu pojavu 'dvije škole pod jednim krovom', ratnohuškačku i uvredljivu retoriku vjerskih i političkih predstavnika, pa konačno može da se pozabavi i brojnim neizvršenim odlukama Ustavnog suda BiH", naglasila je Cvijanovićeva.

Što se tiče imovine, pojasnila je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu, ona da pripada nivou BiH ili da je tamo predviđeno da se reguliše, ne bi onda bilo traženo prije 10 i više godina da se nepokretna vojna imovina prenese u vlasništvo i preknjiži na Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara.

"I šta god kažu i Bećirović i drugi, što se mene tiče to pitanje tu i počinje i završava. Neka se bave Federacijom i tu pokažu svoju političku sposobnost, umjesto što kidišu na Republiku Srpsku", naglasila je Cvijanovićeva.