I večeras smo ovde da odlučno kažemo da smo protiv kriminala i korupcije, bahaćenja i otimanja narodnog novca, a da smo za vrijednosti koje smo za prethodne dvije godine i dva mjeseca pokazali.

Pokazali smo da za nas obrazovanje nema cijenu, i da je ulaganje u našu djecu, u besplatne udžbenike, subvencije za prevoz, novorođenčad, boravak u vrtićima, zapravo ulaganje u budućnost ovog grada. Ni jedan projekat koji smo započeli nije stao, ali je stala krađa narodnog novca, tačno se zna svaka marka koja legne na račun i kako se ona potroši. Imali smo rekordna izdvajanja za poljoprivredu i preduzetništvo, kao i za studentski standard, odnosno, povećani iznos i broj stipendija, rekordna izdvajanja za penzionere. Rješavali smo i nagomilanu problematiku boračke populacije, krenuli smo da rješavamo pitanje GTC naselja posle više od dvije decenije čekanja - podsjetio je gradonačelnik Petrović i dodao da je njegov tim uvijek predlagao rješenja, a da se aktivnost skupštinske većine svodila na opstrukcije i da je koalicija „Pokradimo Bijeljinu“ sve sem narodna, kako se predstavlja.


Milan Miličević je istakao da gradonačelnik Petrović nema ni jednu tajnu pred građanima Bijeljine.

Normalno i otvoreno razgovara o svakoj marki iz gradskog budžeta, jer mu je narod dao povjerenje na izborima. Netransparetno trošenje budžeta je cilj koalicije koja je protiv gradonačelnika, slično kao što je to bilo i u Tesliću kada su protiv mene neuspješno pokušali opoziv. To je interesna grupa koja bi da dijeli budžet kao plijen, bez ikakvog pravila. Bijeljina ima priliku da ponovo prepozna domaćinsko ponašanje, nasuprot crvenoj kolaciji i siguran sam da će tako biti i 19. marta - poručio je Miličević.
U svom obraćanju, Nebojša Vukanović je rekao da je u nedjelju dan odluke i da je simbolika ovog referenduma veća nego što na prvi pogled izgleda.

Naravno da smo tu da podržimo Ljubišu Petrovića koji je primjer kako se pruža otpor mafiji i kako se bez zloupotreba vodi grad. U nedjelju se brani izborna volja građana i zato treba da bude što veća izlaznost i ovdje očekujemo veliku pobjedu koja će biti prekretnica na političkoj sceni Republike Srpske - izrazio je očekivanje Vukanović.
Nedvosmisleno opredjeljenje da se nastavi borba protiv režima u Bijeljini i Republici Srpskoj izrazila je i Jelena Trivić.

Ovdje smo da damo podršku Ljubiši Petroviću, jer je to čovjek koji je postavio jasnu liniju kako treba da radi izabrani predstavnik vlasti i gdje je crvena linija korupcije koja je izjela suštinu našeg društva. Gradonačelnik Bijeljine je trenutno jedan od najistaknutijih ljudi koji ne pravi kompromise po ovom pitanju i zato će Ljubiša Petrović uvijek imati moju podršku - bila je jasna Trivićeva.