Na sastanku je bilo riječi o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i tektonskim poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i donijeli veliku neizvjesnost i duboke podjele između nacija i država, piše RTRS.

Tokom razgovora, poseban fokus stavljen na još brži razvoj sveobuhvatne i strateške bilateralne i ekonomske saradnje dvije zemlje, naveo je predsjednik Srbije na Instagramu.

"Neizbježno, razmijenili smo mišljenja i o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i tektonskim poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i donijeli veliku neizvjesnost i duboke podjele između nacija i država. Saglasii smo se da zalaganje za mir nema alternativu u međunarodnim odnosima, kao i da su naše zemlje iskreno posvećene tom cilju", napisao je Vučić na Instragramu.

Vučić se prethodno sastao sa predsjednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o geopolitičkoj situaciji i unaprijeđenju odnosa i saradnji dvije zemlje.

Vučić je najavio da će Srbija u roku od 48 časova potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova-samoubica.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)