."Kao što smo nedavno pomenuli, veoma dugačko četovanje može da zbuni temeljni model za čet novog `Binga`. Da bismo to riješili, uveli smo neke promjene da bismo bolje fokusirali sesije razgovora", objavio je "Microsoft" u svom blogu, a prenosi Srna.

Odluka je donesena nekoliko dana nakon što su pojedini mediji izvijestili da su odgovori novog "Binga" prilikom pretraživanja interneta potencijalno opasni i da nova tehnologija možda još nije spremna za otvorenu upotrebu.

Početni rezultati pretraživanja i konverzacije sa "Bingovim" i "Googleovim" četbotovima pokazali su da oni mogu biti nepredvidljivi.

Ove sedmice, eujtersov reporter je pitao novu verziju "Binga" opremljenu vještačkom inteligencijom kolika je cijena filtera za vazduh, a "Bing" je u odgovor uključio i reklame za filtere koje prodaje veb sajt "Parts gik", a ne samo konkretan odgovor na pitanje.

Na listi čekanja na pristup novom "Bingu" već su milioni ljudi, a kompanija je objavila da nova tehnologija može da donese prihod od dvije milijarde dolara za svaki dodatni procenat tržišnog udjela koji ostvari.