Kako javlja N1, Borenović je nakon sastanka rekao da su opšti izbori obilovali neregularnostima, čime je, kako je rekao, narušen princip zakonitosti izbornog procesa.

"70.012 glasova na određen način je zloupotrijebljeno ili na određen način kontaminirano", rekao je on, ističući da će PDP na tome istrajati i pozivajući CIK BiH da objavi zvaničan izvještaj o kontrolnom brojanju za nivo predsjednika RS.

"Glavni odbor podržava sve aktivnosti partije da se dokažu neregularnosti", rekao je on, pozivajući pravosuđe da se odredi o njihovim navodima, ispitaju neregularnosti i postupi po krivičnim prijavama koje je PDP podnio.

Borenović je istakao kako je atmosfera na sjednici bila demokratska i kako nema govora o raskolu unutar stranke, iako su odnosi između Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, i Jelene Trivić, potpredsjednice PDPa, i dalje napeti.

Podsjećanja radi, Trivićeva je Stanivukoviću zamjerila što se nije angažovao za njen rezultat i da radi protiv interesa stranke, što je on negirao. 

Borenović je istakao da će PDP ostati na opozicionom kursu, a najavio je i način glasanja o Savjetu ministara.

"Nastavljamo snažno opoziciono djelovanje i u NS RS i u Parlamentarnoj skupštini BiH. Glasaćemo protiv predloženog saziva Savjeta ministara", rekao je on.

Ocijenio je kako je budući saziv Savjeta ministara isključivo formiran zarad raspodjele stranačkog plijena te da su posrijedi lični stranački interesi.

"Od njih nema niko nikakvih očekivanja, čak se ne zna način ni kako su ti ljudi birani", rekao je Borenović.