Kako piše u optužnici Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo, oni se terete da su ova djela počinili od 2012. do 2015. godine.

"Midhat Bunjo u svojstvu direktora privrednog društva 'Automehanika' iz Sarajeva, podigao je kredit u jednoj od sarajevskih banaka od 124.437,73 KM u ime firme, pri čemu u poslovnim knjigama nije prikazao iznos podignutog kredita već ga je umanjio za 50.000 KM i iskoristio za kupovinu automobila u privatne svrhe. Novac od 50.000 sa računa 'Automehanike' podigla je njegova supruga Jasmina Bunjo i uplatila na račun Auto kuće. Istovremeno, Midhat Bunjo je lažno prikazao da je vlasnik poslovnog prostora u vlasništvu 'Automehanike' kojeg je iznajmljivao jednoj firmi iz Mostara, a novac od 98.000 maraka koji je isplaćen u vidu zakupnine, zadržao za sebe", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Midhat Bunjo optužen i da je uz pomoć supruge i radnice Almedine Hadžić sačinjavao duple fakture firmama koje su uplaćivale novac na račun "Automehanike", i uz pomoć optuženih zadražao za sebe 112.320 KM.

Navodi se da se Midhat Bunjo, uz pomoć obje optužene, tereti i da je lažno prikazao da firma "MBC" Sarajevo koja je bila u njegovom vlasništvu potražuje prema "Automehanici" novčani iznos od 12.870 KM, kako bi ga neosnovano usmjerio na račun svoje firme. 

Počinjenjem navedenih krivičnih djela, kako se dalje navodi, optuženi su pribavili 280.000 KM koristi. 

Tužilaštvo je u optužnici predložilo oduzimanje imovinske koristi, kao i zabranu obavljanja funkcije za optužene Midhata i Jasminu Bunjo od pet godina.

"Za glavni pretres predloženo je saslušanje 19 svjedoka, dva vještaka finansijske i grafološke struke i izvođenje više od 1.700 materijalnih dokaza", stoji u optužnici Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.