Povodom predstavljanja koncepta Vision i Dee američki magazin je uspIo da dođe do glavnog BMW-ovog stiliste Domagoja Đukeca i da sazna kakva je BMW-ova budućnost po pitanju dizajna.

Sudeći po odgovoru, Neue Klasse donosi tektonske promJene u poslovanju i dizajniranju proizvoda. Za magazin Drive Đukec je tako rekao da će dizajnerski ići upravo u smJeru koncepta I Vision Dee, koji BMW-ovi fanovi i nisu najbolje prihvatili.

"Naši automobili će se više bazirati na kvalitetu. Takođe, to će biti auto koji ne želite mijenjati svake tri godine", rekao je Đukec za publikaciju. "Mi radimo dizajn tako čist da će trajati 10 godina, toliko da mu neće trebati facelift. Facelift je veoma površan."

Dobra vijest u svemu je da je Đukec potvrdio da BMW neće (još) napustiti limuzinski koncept i prepustiti se SUV maniji. Isto važi i za sportski orijentisane automobile, bolje rečeno pakete, navodi Index.hr.

Adrian van Hooydonk, šef dizajna BMW grupe, izjavio je za BMWBLOG da će se pojedini modeli najviše razlikovati s prednje strane. Naime, svaki model će dobiti posebno prilagođenu prednju masku.

(B92)