Izjavu Privredne komore države Izrael u BiH vam prenosimo u cjelosti:

"Za nekoliko tjedana cijeli će svijet obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Nedavni zločin iz mržnje koji se dogodio na ulicama Sarajeva i prizori nacističkih simbola isprskanih preko zastava židovske države duboko su uznemirujući i trebaju predstavljati znak upozorenja.

Pozivam gradonačelnicu Karić da javno osudi ovaj nasilni čin antisemitizma i da pošalje jasnu poruku da se takva ponašanja neće tolerirati. Pozivam čelnike u Sarajevu da osiguraju da organi za provođenje zakona privedu kriminalce pravdi, u vjeri da će ih pravosudni sustav osuditi na odgovarajući način.

Nećemo dozvoliti da se nijedan židov, građanin BiH, suoči sa strahom i terorom. Ovo je moja osobna moralna dužnost i pobrinutću se da oni budu sigurni i zaštićeni čak i ako ću svakog od njih morati zaštititi svojim vlastitim tijelom.

Retorika mržnje protiv židovskog naroda mora stati. Šutnja spram ovog zločina predstavlja njegovo podržavanje i zato vas ponovno pozivam da progovorite.

Nećemo dopustiti da nas bilo tko spriječi u ostvarenju naših ciljeva, stvaranju jedinstvene, tolerantne i uspješne BiH", potpisao Amir Gross Kabiri, predsjednik Privredne komore Države Izrael u BiH.