Ne traje to od juče. Godinama se to priprema, godinama ne slušaju šta Srbi govore i šta je to što Srbi proživljavaju, jednako na zapadu i Albanci. Oni uopšte ne razumeju da nemaju snagu na severu. Namerno provociraju narod na KiM, ali oni na severu ne mogu ništa. Niko se nije uplašio Albanaca, ali ljudi ne žele da celu Srbiju uvedu u rat protiv NATO. Dakle, Albanci nisu snažniji od Srba. Presudilo je to što smo se celu noć borili za reč "barikade" - prokomentarisao je Vučić poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, suština je u tome da Srbi više ne mogu da trpe zulum. Podsetio je da su na barikadama bili i lekari, medicinske sestre, profesori...

- Dva osnovna razloga što se Albanci nisu zaleteli na barikade: shvatili bi koliko je žestok otpor naroda na barikadama, a s druge strane znaju da bi bili očišćeni kao metlom. Samo nemojte da potcenjujete svoju zemlju, to je sve što mogu da kažem - naglasio je.

Govoreći o prednjama od Anonimusa koje je dobio juče, Vučić kaže da ga je to zabavilo naglašavajući ironično da su "mnogo opaki". Upitan da prokomentariše da je marioneta Vladimira Putina kaže da mu je to smešno i da ne želi ni da komentariše.