Kazne su potvrđene i osuđenima za poticanje na zlouporabu pa su po godinu dana zatvora dobili direktorica trgovačkog društva Ledelse iz Imotskog Sanja Tomić i Marijo Todorić koji je bio ovlašten za obavljanje poslova.

Bivša bankarka je 2013. bez znanja i saglasnosti 12 klijenata PBZ-a, na nagovor ostalih krivljenih, raskidala ugovore o oročenom depozitu i novac prebacivala na račun društva Ledelse. Kako navodi Dalmatinski portal, Šuto je sastavljala neistinite naloge za raskidanje depozita, prenos i isplatu te ih potpisivala u ime klijenata.

Veći dio novca, u iznosu od tri miliona kuna (oko 750.000 KM), ostao je blokiran na računu društva Ledelse u Zagrebačkoj banci, dok je Šuto nakon što je otkrivena afera jednoj klijentkinji vratila 105.000 kuna (oko 25.000 KM).

Vrhovni sud je preciznije definisao da se bivšoj bankarskoj službenici izriče bezbjednosna mjera zabrane obavljanja dužnosti i djelatnosti u vezi s bankarskim poslovima i poslovima raspolaganja novcem u trajanju devet godina duže od izrečene kazne zatvora.

Takođe, prihvaćena je i žalba oštećenika Generali osiguranja koja se odnosi na kamate na iznos štete koji je podmiren u banci od 2.198.359,11 kuna. Taj iznos optuženici moraju zajedno podmiriti. Odbijen je ostatak žalbi.

Šuto je na sjednici vijeća na kojoj se raspravljalo o žalbama na nepravomoćnu presudu još jednom ponovila da nije počinila kaznena djela koja joj se stavljaju na teret. Navela je da je njezina uloga ostala nerazjašnjena, kao i upotreba njezine identifikacijske šifre.

Dalmatinski portal piše da je Šuto navela kako nije sama mogla počiniti djela bez drugih u banci, a negirala je i dogovor s drugim optuženima. Vrhovni sud je konstatovao da Šuto bezuspješno ponavlja odbranu.

Prema ocjeni ovog suda, "prvostupanjski sud pravilno je utvrdio na temelju iskaza svjedoka oštećenika klijenata banke te svjedoka djelatnika banke, kao i knjigovodstvenog vještačenja da je optuženica Šuto postupajući upravo na način opisan u izreci presude, počinila kaznena djela za što je osnovano i proglašena krivom".