Kako prenose njemački mediji, kao krucijalni dokaz prikazan je video brata žrtve, koji je i bio inicijalna kapisla za ubistvo. U ovom, kako mediji navode, bizarnom videu, proćelavi čovjek prijeti bh. porodici iz Njemačke, s vremena na vrijeme, pjevujući i vrijeđajući.

Ovaj snimak, koji traje nekoliko sati, navodno je načinjen u jednoj seoskoj kafani u Srbiji, bar tako stoji u dokaznoj dokumentaciji.

Dan nakon što je objavljen, brat čovjeka sa snimka je brutalno ubijen. Navodno, bio je živ do dolaska hitne pomoći, ali je izdahnuo na putu za bolnicu.

Podsjetimo, kako se navodi u optužnici, za ovo krivično djelo optuženo je čak 30 članova jedne porodice, a pred sudom u Kelnu se sudi glavnoosumnjičenom, koji je, navodno, imao presudnu ulogu u ubistvu.

Nakon objave već pomenutog snimka, glava bh. porodice je tražio osvetu, stoji u optužnici. Međutim, kako nisu uspjeli da pronađu autora snimka, oni su napravili zamku za njegovog rođenog brata.

Inače, čitav zločin su snimile nadzorne kamere, a na snimcima se detaljno vidi grupa ljudi koja čeka žrtvu da se pojavi. Kada se na snimku pojavljuje 37-godišnjak, oni kreću za njim i presreću njegov automobil. Odmah su ga opkolili izvukli iz automobile, oborili na zemlju i počeli da ga udaraju. Nakon brutalnog prebijanja, optuženi su pobjegli, a žrtvu su ostavili da bespomično leži na zemlji.

Kako navode njemački mediji, u čitavom procesu ima više od 30 optuženih, a za nekima od njih je izdata međunarodna potjernica na zahtjev tužilaštva u Kelnu. Pored optuženog, u zatvoru se nalaze još najmanje dva osumnjičena i protiv njih će takođe biti podignuta optužnica.