Ova skupština je prva u Federaciji izabrala delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH. Iz Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta FBiH ide pet delagata iz reda bošnjačkog naroda, tri iz srpskog te po jednan iz reda Hrvata i Ostalih.

Iz reda Ostalih prihvaćena je kandidatura Sandre Imširović. Kada su u pitanju Hrvati, CIK će žrijebom odlučiti između Borisa Krešića i Silve Banović. Iz reda srpskog naroda idu Žarko Vujović i Slađan Ilić, a trećeg Srbina će odrediti CIK po svojim pravilima. Najveće zavrzlame su bile oko liste delegata iz reda Bošnjaka.

"Šest listi je bilo bošnjačkih. Od toga, sigurni su Dževad Hadžić iz SDP-a, Senad Alić kao nezavisni kandidat, Muamer Zukić iz SDA te Izen Hajdarević iz NIP-a. Peti delegat se odlučuje između dvije liste, jedna je Damir Šišić iz SDA i Asmir Hasić iz SBiH. Te dvije liste idu na dodatno žrijebanje  u CIK", pojasnio je Žarko Vujović, predsjedavajući Skupštine TK.

Činjenicom da nije izabran, već da mora "u šešir", nije bio zadovoljan Asmir Hasić koji je rekao da će tražiti reakcije vrha Stranke za BiH.

"Predstavnik SDA i ja idemo u šešir i to će CIK gore uraditi onako kako zakon nalaže. Kada je u pitanju današnje glasanje, ja ću kao predsjednik Kluba SBiH u Skupštini TK tražiti od predsjednika stranke Semira Efendića da zauzme drugačiji stav kada je u pitanju politika na nivou Federacije i sklapanje federalne vlade“, kazao je Hasić.

Iz SDA kažu da su zadovoljni procesom izbora delegata.

"Kada je u pitanju činjenica ko je oko koga okupljen, ne znamo još tačno ko je oko koga okupljen i ko će biti oko koga okupljen. Ko god bio u baražu, bit će iz ove Vlade. Ja ne vidim da smo nešto posebno izubili kao stranka", kazao je Muamer Zukić iz SDA.

Zukić naglašava da će u Domu naroda pokušati raditi po "tuzlanskom modelu", aludirajući na rad Vlade TK, te dodao da je to bio efikasan i transparentan rad kojeg građani mogu pratiti.