Predsjednik i potpredsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Igor Crnadak prisustvovali su proslavi Svetog Pantelejmona, slave Grada Bijeljina, saopšteno je iz PDP-a. 

Borenović, čestitajući slavu, rekao je da „Bijeljina jedan od veoma modernih gradova ne samo u Republici Srpskoj nego i šire“, te dodao: 

„Ovakav grad se može napraviti samo predanim radom, a Bijeljina je danas grad sa najbržom rastućom privredom i potencijalima. Uvijek mi je drago doći u Bijeljinu, pogotovo što je jedan od naših najjačih Gradskih odbora partije upravo u Bijeljini na čijem čelu je Slaviša Marković koji i kao predsjednik odbora i predsjednik Gradske skupštine, sa timom mladih, ali i iskusnih ljudi, doprinose perspekivi Bijeljine“, rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak istakao je da je Bijeljina jedan od svijetlih primjera domaćinskog grada i domaćinskog rada.

„Da je Bijeljina grad koji ide ubrzanim putem napretka i dobrih međuljudskih odnosa, svjedoči i dolazak brojnih delegacija povodom slave grada. Posebno me obradovalo obraćanje crkvenih velikodostojnika koji su govorili o unutrašnjem miru, prilagođavanju i pomirenju unutar Republike Srpske, što nam zaista i treba“, rekao je Crnadak i zahvalio svim međunarodnim gostima na dolasku.

„Kao ministar inostranih poslova koji predstavlja i Bijeljinu, i Republiku Srpsku i BiH, izražavam neizmjerno zadovoljstvo zbog velikog broja zvanica i prijatelja Bijeljine i Republike Srpske, koji su došli da zajedno proslavimo slavu Grada Bijeljina“, kazao je Crnadak.