Predstavnik Ujedinjene Srpske Milan Novitović rekao je da ta stranka ima mudrost iz koje je i proizašla odluka da za inokosne funkcije podrže Cvijanovićevu i Dodika.

"Ovo je prilika da izaberemo najbolje za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH,“ poručio je Novitović ističući da se radi o političarima koji znaju „kuda srpski narod treba da ide i gdje treba da stigne“.

Predstavnik DEMOS-a Spomenka Stevanović rekla je da je na političkoj sceni značajan broj ljudi koji nikad nisu ništa radili i neostvareni su, a sada hoće da vode državnu politiku.

 "Građani će birati između naše opcije - sigurne Republike Srpske, i opozicije koja nudi neizvjesnu budućnost. Sigurna sam da će građani glasati za našu opciju, a mi ćemo raditi još bolje", poručila je Stevanovićeva.

Osnivač RSS-a Slavenko Ristić rekao je da je siguran da niko od kandidata SNSD-a i koalicije neće izdati svoj narod, a Republiku Srpsku poslije ovih izbora čekaju veliki politički izazovi „u kojima ćemo se boriti da sačuvamo i našu slobodu i naša prava i naš nacionalni identitet.“

„U toj velikoj političkoj utakmici borićemo se da sačuvamo i ekonomski i politički ojačamo našu zadužbinu – Republiku Srpsku. Za velike političke izazove potrebni su veliki političari, a Milorad Dodik i Željka Cvijanović to jesu“ poručio je Ristić, i naglasio da ovim pozivom ne traži glas ni za koga drugog osim " glasa za Republiku Srpsku".

Na velikom mitingu u Bijeljini su predstavljeni i kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.