Skupu su nazočili najviši hrvatski dužnosnici svih razina vlasti na čelu s predsjednikom Hrvatske demokratske zajenice i Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem.

"Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor, za hrvatskog člana Predsjedništva BiH", kazala je Krišto, naglašavajući uvažavanje legitimne političke volje, kao ključ stabilnih odnosa u jednoj multinacionalnoj državi koju čine tri jednakopravna konstitutivna naroda.

"Hrvatski narod ima ustavno pravo odlučivanja tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite naša konstitutivna prava, kako u Predsjedništvu BiH, tako i u Domovima naroda. Duboko vjerujem u našu pobjedu i snagu našeg zajedništva, ovo su izbori kojima određujemo budućnost za sve generacije", istaknula je Krišto.

"Naš program obuhvaća i vanjskopolitičke ciljeve, a glavni cilj su EU i NATO integracije. To je put koji dužnosnici HNS-a BiH i HDZ-a BiH predvode i zagovornici su toga puta. Ovaj cilj nam jamči sigurnost, ali i ukupni napredak Bosne i Hercegovine", poručila je Krišto.

 "Vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u snagu hrvatskog naroda i uvjerena sam kako ćemo na predstojećim izborima pokazati svoju odgovornost za budućnost Bosne i Hercegovine i svih naroda. Učiniti je ljepšom i ugodnijom za svakog čovjeka koji živi na prostoru Bosne i Hercegovine, stoga, 'Zajedništvom do pobjede'", zaključila je Borjana Krišto.