Međutim, klub su preuzeli Amerikanci koji su se odlučili da trofejnog stručnjaka uklone sa "Stemford Bridža" poslije poraza od Dinamo Zagreba i šestog mjesta u Premijer ligi poslije šest odigranih kola. 

Došao je Poter, a Tuhelu slijedi potraga za novim klubom. Potraga bi mogla potrajati do kraja sezone. Uvijek dobro informisani engleski "Atletik" donosi informacije da bi Tuhel mogao u LaLigu. 

I to, ni manje ni više u Real Madrid!

Karlo Anćeloti sjajno vodi klub. On se vratio prošle sezone i odmah osvojio duplu krunu u vidu LŠ i domaćeg prvenstva. I ove je krenuo sjajno. Madriđani imaju pet od pet u prvenstvu, a startovali su i pobjedom u LŠ. Legendarni Italijan ima ugovor do 2024. godine, sam "Don Karlo" je najavio odlazak u penziju po kraju drugog mandata u Madridu. 

Vidjećemo da li bi taj rastanak mogao doći godinu dana ranije od predviđenog, možda je i sam Anćeloti dao naznake da želi raniji odlazak.

Tuhel je jedinstvena prilika na tržištu, međutim uvijek mu je falio taj kontinuitet i dugovječnost na klupi jednog tima. Do sada je vodio Majnc, Borusiju Dortmund, PSŽ i Čelsi. Real i djeluje nekako kao prirodan korak za njegovu karijeru.