Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka iz Splita, te će tu ulogu preuzeti nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mislav Karoglan, stoji u saopštenju hrvatskog tima koje prenosimo u cjelini.

“Gospodin Valdas Dambrauskas od danas više nije trener prve ekipe HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih, nakon obavljenog razgovora, dogovoren je sporazumni raskid saradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas. Ekipu će u narednom razdoblju voditi trener Mislav Karoglan, koji je kao pomoćni trener sudjelovao u radu protekla dva stručna štaba prve ekipe, a Klub će o njegovim pomoćnicima pravovremeno obavijestiti javnost” - saopštili su iz Hajduka pa nastavili:

Trener Dambrauskas preuzeo je prvu ekipu 2. oktobra 2021. godine, a Hajduk je pod njegovim vođstvom odigrao ukupno 38 službenih utakmica i pri tom ostvario 23 pobjede, 8 remija i 7 poraza. Ukupno je imao 60,5% pobjeda, a ako gledamo isključivo prvenstvene utakmice osvojio je 71,1% bodova. U svojoj debitantskoj utakmici slavio je protiv Hrvatskog dragovoljca na ‘Poljudu’ rezultatom 2:0, a najveću pobjedu ostvario je nedavno u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa kojeg su ‘Bijeli’ na ‘Poljudu’ svladali rezultatom 5:1. Posebno će ostati upamćen kao trener koji je nakon devet godina donio trofej na ‘Poljud’, pobijedivši Rijeku u Splitu rezultatom 3:1 u finalu Hrvatskog fudbalskog kupa. Njegova ekipa do kraja prošle sezone borila se za oba nacionalna trofeja, a onaj pobjednika Kupa osvojen je na uvjerljiv način i zaslužno krasi trofejne vitrine Kluba. Posljednji put ekipu je vodio na ‘Šubićevcu’ gdje je Hajduk odigrao 1:1 sa Šibenikom.

Treneru Dambrauskasu se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji, a posebno na strasti, znanju i energiji koje je pokazao vodeći Hajduk te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere”.