Stojanović je podsjetio da je Demos mlada politička partija, jedna od najmlađih na političkoj sceni Republike Srpske i dodao.

u-Međutim, to nas ne čini mladim u djelima. U prethodnom periodu su naši kadrovi sa različitih funkcija uradili mnogo i pokazali svoju snagu. To se najbolje odrazilo na izborima 2020.godine gdje smo osvojili preko 42 000 glasova na nivou Republike Srpske. To nam daje prostora za optimizam u ovoj kampanji gdje nećemo polemisati ili ružno pričati o političkim neistomišljenicima. DEMOS će se isključivo baviti onim što smo do sada uradili i planovima za budućnost. Dakle, prioritet nam je šta treba učiniti da bi se postigao ekonomski prosperitet. Napredak Republike Srpske možemo učiniti samo u postojećoj koaliciji sa SNSD-om.Imamo svoje zarctane ciljeve. Na regiji želimo osvojiti 9500 glasova i jedno poslaničko mjesto.Takođe cilj je da imamo i jednog poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.-rekao je Stojanović.

Milan Dakić nosilac liste za NS RS je izjavio da je Republici Srpskoj u ovom trenutku najpotrebnija stabilnost. 

Tu stabilnost u ovom trenutku mogu da nose jedino ljudi koji su to radili u kontinuitetu i imaju neophodno iskustvo. Stoga DEMOS podržava Milorada Dodika za predsjednika RS i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.