"Romski kralj" je objavu odradio u svom stilu, prvo je isprozivao "EjDžeja", a onda iznio ponudu

“Mislim da ste svi čuli da ću se boriti u sljedećih nekoliko mjeseci i mislim da prije nego što najavim protivnika, moram ovo učiniti za svaki slučaj. Entoni Džošua, znam da si upravo izgubio borbu protiv Usika i da si trenutno bez pojasa. Želio bih ti dati priliku da se boriš sa mnom za WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji, i linearnog prvaka. Dolaziš u borbu od dvanaest rundi, pa znam da si spreman za meč, dajem ti nekoliko mjeseci roka. Ako si zainteresovan, poslaću ti datum i možemo učestvovati u 'Borbi za Britaniju' za Svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u," rekao je Tajson u poruci

Fjuri tu nije bio gotov, objavivši još jednu poruku u smjeru Votfordovca samo nekoliko sati kasnije, ovaj put govoreći: "Hej, Entoni, šta kažeš, dajmo fanovima što žele jer Usik k**va??? Imam datum i mjesto ko će vladati Britanijom?“.

Nekoliko sati kasnije i bivši dvostruki prvak u teškoj kategoriji Džošu je odgovorio da prihvata izazov. “Da. Ne vodim internet rasprave samo radi uticaja. Biću spreman u decembru.”

(British Boxers)