Kako saznajemo sumnja se da su žene lažno prijavile krivično djelo kako bi u inostranstvu mogle naplatiti odštetu od osiguranja.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor 14. jula obratila se S.M. iz Švicarske i prijavila da su joj prethodnog dana tri nepoznata lica u ulici Vojvode Putnika u Prijedoru ukrale lične stvari ukupne vrijednosti oko 16.000 KM. 

Kako saznajemo žena je prijavila da su joj, dok su nih dvije bile u toj ulici, razbojnici strgnuli ruksak u kojem je između ostalog bio profesionalni fotoaparat, tablet, novac kao i druge lične stvari.

Međutim, kako saznajemo policija je ubrzo utvrdila da ona zapravo nije ni imala kod sebe te stvari i da je sve lažno prijavila.

"Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, kriminalističkom obradom lica utvrđeno je da su S.M. i E.M. lažno prijavile da im je izvršenjem krivičnog djela otuđen profesionalni fotoaparat, kamera, tablet, novac i druge vrijednosti", navode iz PU Prijedor.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštavu Prijedor protiv S.M. i E.M. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.