Izuzetan organizator dešavanja koji može poslužiti kao standard u turističkoj i gastronomskoj ponudi Republike Srpske i šire, Zorica Đukić, još jednom je potvrdila da je nanadmašna u kreiranju gastro događaja jedinstvenog karaktera. Prijatni i gostoljubivi domaćini Hotela „Vučko“, upoznavanje Romanije i njenih turističkih potencija i mogućnosti koje pruža Ravna planina, ostaće u neizbrisivom sjećanju članova brojnih medijskih kuća. Naravno, u takvom okruženju zabave, ćaskanja i  uživanja nije nedostajalo.

Druženje je započelo u petak veče, kada su gosti iz svih krajeva Republike Srpske stigli u Hotel „Vučko“ na Jahorini. Uz taktove benda, prisutni su imali priliku da probaju izuzetne specijalitete koje je pripremio chef Saša Đokić. Uzaludno bi bilo objašnjavati ukuse raznih specijaliteta, pa je najbolje da u narednom foto albumu pogledate samo djelimičnu ponudu.

Subota je uobičajeno počelo doručkom, da bi nakon toga uslijedio odlazak na Romaniju. Prva stanica bioje muški manastir Sokolica u kojem se ljepotom ističe hram Sv. Georgija pobedonosca. Ljubazno sveštenstvo je novinare upoznalo sa istorijatom ove svete obitelji koja postoji već 17 godina.

 

Nakon toga slijedi odlazak u Planinski dom Romanija koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1380 metara, odakle su učesnici imali priliku da pješice obiđu adrenalinsku poziciju Via-Ferata-Sokolov most. Na žalost zbog loših vremenskih prilika brižni domaćini iz TO Istočno Sarajevo su sugerisali novinarskim ekipama da odustanu od penjanja  uz Crvenu stijenu, kako ne bi došlo do eventualnih povreda. Međutim, šetnja do vidikovca odakle se pruža impresivan pogled na Romaniju  bila je dostupna i gostima će sasvim sigurno ostati u nezaboravnom sjećanju. Posjeta ovoj turističkoj destinaciji je završena ručkom u Planinskom domu. Na meniju se naravno našla romanijska jagnjetina i prasetina.

Iako prelijepo iskustvo, gostima rastanak sa Romanijom nije teško pao jer su ubrzo uslijedili novi sadržaji. Večeru u Hotelu Vučko u režiji– Courtyard by Marriott Banja Luka, učesnici će pamtiti do kraja života. Chef Dragan Šljivić se predstavio sa degustacijskim menijem i jošjednom potvrdio da je u rangu najvećih svjetskih majstora dobrog zalogaja. Treba li pominjati da vina, vrhunske rakije, domaćih sokova i likera nije nedostajalo.

Poslije zabave koja je trajala do kasno u noć, u nedjelju je uslijedio doručak iznenađenja.  Posljednja faza druženja sa turističkim potencijalima ovog kraja, bio je odlazak na Ravnu planinu, gdje su gosti mogli da uživaju u penjanju gondolom do jezera, isprobaju zip-line i aktivnosti na jezeru.

 

Na kraju ostaje da primjetimo da je serijal „Kuhinjica“ u organizaciji Zorice Đukić još jednom potvrdio da brine o najsitnijim detaljima, što je novinarskim ekipama omogućilo da u punom kapacitetu uživaju u turističko-gastronomskim čarima, Jahorine, Romanije i Ravne planine.

 

BijeljinaLive