U žestokoj ofanzivi takozvane armije Bosne i Hercegovine braneći Majevicu i zaustvvljajući prodor neprijatelja u dubinu teritorije herojski svoje živote su dali Gojko Simikić, Zvonko Dajević i Dragan Stjepanović – Gabelja. Istog dana na Ravnom Lještaku, koji je veoma blizu pomenute kote, svoj život u odbrani Majevice dao je Radislav Đokić. 

Parastos poginulim borcima služili su sveštenici Duško Đurić, paroh Mačkovačke prve parohije i Spasoja Radovanović, paroh Loparske parohije.

Risto Radić, predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare je rekao da se porodice poginulih, borci i poštovaoci odbrambeno-otadžbinskog rata okupljaju svake godine na koti Ploče. 

On je istakao da su okupljanja u sve većem broju, te da ga posebno raduje što su tu mlade generacije od kojih očekuje da nastave tradiciju obilježavanja značajnih datuma odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Samo na ovom mjestu poginula su tri boraca i četvorica su ranjena“, naveo je Radić.

Prethodno su učesnici ovog okupljanja i predstavnici opštinske vlasti položili cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika „Junacima Majevice“ u Loparama.