U OŠ "Vladimir Rolović" na Vidikovcu stigla dojava o bombi, pišu "Novosti". Takođe, roditelji čija deca idu u Osnovnu školu "Ivo Andrić" na Kanarevom Brdu dobili su poruku da ne šalju decu u školu jer je stigla dojava o bombi, javljaju beogradski mediji.

Zbog dojave o postavljenoj bombi u školi, molim vas da obavestite decu i roditelje da prva smena ne može imati nastavu, dok se ne proveri od strane MUP bezbednosti istinitost ovoga. Molim vas da svi pratite obaveštenja i mailove kako bi bili u toku", navodi se u obaveštenju OŠ "Vladimir Rolović".

Kako se saznaje, dojava o bombi stigla je i u školu "Drinka Pavlović". Roditelji su obavešteni da deca ne mogu u školu zbog dojave o eksploziji, sve dok policija ne završi bezbednosnu proveru.

Dojave su stigle u osnovne škole "Kralj Petar Drugi Karađorđević" u Marulićevoj ulici, "Vladimir Rolović", "Ðura Jakšić", "Danilo Kiš", "Sveti Sava" i "Drinka Pavlović", "Sonja Marinković" u Zemunu, kao i "Josif Pančić" na Banovom brdu, i u još nekoliko novobeogradskih i zemunskih škola, navodi RTS.

Nastava nije ni počela, a deca koja pristižu vraćaju se kući.

Kako saznaje B92, i u srednjoj baletskoj školi stiglo je slično obaveštenje.

"Dobili smo dojavu o bombi, molimo vas javite svojim učenicima da ne dolaze, isto važi i za zaposlene", glasi poruka iz ove škole.

Prema rečima našeg reportera, i u OŠ "Gavrilo Princip" u Zemunu ista situacija.

"Deca tpje u dvorištu i ispred škole, zbog dojave", navodi naš izvor.

Poruka je roditeljima stigla jutros pre 7 sati.