Tu su možda i prije svih Mini i Mazda, a evo sada imamo i priču iz Jeepa, odnosno deklarisanu težnju uprave da repozicionira marku i smjesti je u segment luksuzni(ji)h vozila. Konkretno, "džipadžije" vjeruju da su već u premijum segmentu, ali bi sada željeli da zagaze još dublje, i da se usidre još čvršće u tu tržišnu nišu.

Upravo na ovu temu se s mjesta potpredsjednika Stellantisa zaduženog za prodaju, marketing i regionalno poslovanje na azijsko-pacifičkoj teritoriji, izjasnio Bil Hejz, u razgovoru s novinarima redakcije portala CarExpert.com. Jeep već čini slične korake u Americi, što se vidi po debiju novog Wagoneera, koji je u maloprodaju stigao bez tradicionalnog bedža na kom piše Jeep. To nije urađeno slučajno, već je posljedica želje Jeepa da s modelom Grand Wagoneer zauzme novu premijum nišu za američki brend.

Planovi se na ponudu u Australiji odražavaju tako što će iz kataloga biti izostavljene uvodne varijante, pa će tako novi bazični Compass tamo stajati oko 29 hiljada američkih dolara. Tome treba dodati da je iz lokalne ponude isključe i Renegade, što se zbilo još 2020. godine. Kompanija je takođe najavila da će poraditi na unapređenju iskustava i doživljaja kupaca prilikom posjete izložbeno-prodajnih salona, kako u fizičkom smislu, tako i putem internet platformi. Hejz je rekao novinarima da je "brend željan da se posveti jačanju doživljaja kupca u interakciji s firmom."

Jeep je sličan zahvat izvršio tokom prethodnih par godina na matičnom, američkom tržištu, forsirajući maloprodajne objekte u kojima bi se nudio isključivo Jeep. Ranije ovog mjeseca je ova težnja dobila novi zamah pa se krenulo s izgradnjom salona koji bi od starta bili posvećeni samo brendu Jeep.

Poput ostatka automobilske industrije, i Jeep zacrtava kurs razvoja uslovljen elektrifikacijom, a ovo preoblikovanje vidi brendove koji guraju u nove premium i luksuzne prostore. Prelazak nije jeftin, a s obzirom na činjenicu da kupci nastavljaju da kupuju krosovere i ostale četvorotočkaše s povišenim odstojanjem od tla, ima smisla povisiti cijene aduta iz te klase i unaprijediti iskustva koja formiraju kupci u interakciji s ovlašćenim distributerima. Novi Wagoneer će biti hibrid do 2025. godine, a V8 više nije za modele američkog brenda sa visokim performansama.

Niko ne zna šta nam budućnost donosi, ali svi vidimo da se situacija u omiljenoj privrednoj grani mijenja na ubrzanim osnovama. Jeep se trudi da usvoji i ojača svoju poziciju u očima kupaca, ali pritom ne smije da se odrekne sebe i svojih korena. Čini nam se da su krenuli odličnim putem, prenosi AutoRepublika.