Do tada, ekipa Simonea Inzagija šepuriće se na liderskoj poziciji na koju se popela poslije pola sata drame sa neugodnim Empolijem na "Đuezepe Meaci". Gosti su šokantno vodili 2:0 već do 28. minuta, uz majstorski vodeći pogodak, međutim nastavak je donio potpuni preokret u režiji milanskog sastava.

Dva gola Inter je već uspio da postigne do poluvremena, za bonacu pred veliki odmor, nakon čega je uslijedio uragan crno-plavih.

Totalna ofanziva donijela je Interu i totalni preokret u 64. minutu kada je, a ko drugi nego Lautaro Martinez, bio u pravo vrijeme na pravom mjestu i panterskom reakcijom desnom nogom spakovao odbitak u mrežu. Bio mu je to drugi gol, poslije izjednačujućeg u 45. minutu.

Argentinac je podigao temepraturu na stadionu do tačke usijanja, slavio je kao oparen pogodak koji je, bilo je to jasno svima na stadionu u tom trenutku, značio i preusmjeravanje utakmice u samo jednom pravcu.

Empoli se nije mogao dići poslije ovakvog nokauta.

Tačku na goleadu stavio je Aleksis Sančez u nadoknadi vremena, za miran finiš i potvrdu pobjede koja se lako može pokazati i kao ključna u totalno neizvjesnoj borbi za titulu.

Milan će u nedjelju igrati svoj meč u Veroni, prenosi Telegraf.