Predsjednica Foruma žena PDP RS Dragana Čojić je rekla da se ovom akcijom nastoje podići svijest građana o problemu negativnog prirodnog priraštaja u Republici Srpskoj i na taj način obezbijediti da Republika Srpska ne ostane bez svog najvažnijeg resursa-ljudi. 

-Imamo program, želju, viziju, snagu i želimo da ostanemo svoji na svome, ali u preporođenoj Republici Srpskoj“, rekla je Dragana Čojić. 
Današnja akcija se odžava u gradovima širom Republike Srpske .

Vesna Stevanović, član GO PDP RS, je rekla da će PDP u oktobru, kada postane dio vlasti, u cilju povećanja stope nataliteta zalagati se za već utvrđene mjere pronatalitetne politike.

-fiksna jednokratna naknada za svako rođeno dijete od najmanje 2000 KM;
-materinski dodatak na mjesečnom nivou za svaku majku koja rodi četvrto dijete u visini prosječne plate u Republici Srpskoj;
-materinski dodatak na mjesečnom nivou za svaku majku koja rodi treće dijete u visini polovine prosječne plate u Republici Srpskoj.

Vesna Stevanović je istakla da dosadašnja mjere, s kojima se kiti Vlada RS, a misli se na opremu novirođenčeta, materinski dodatak, davanja za treće i četvrto dijete - nije obezbijedila Vlada, nego se ta sredstva isplaćuju iz Javnog fonda za dječiju zaštutu koji se puni iz doprinosa zaposlenih građana.