Potpredsjednik RSS i borac prve kategorije Ratomir Draganić istakao je da Odbor posjeduje na stotine kopija originalnih dokumenata o zločinima bošnjačkih ratnih jedinica, među kojima su pripreme akcija i taktički planovi sa potpisom Mahmuljina.

- Ako smo mi mogli da dođemo u posjed ovih kopija, onda je svima jasno da Tužilaštvo i Sud BiH imaju duplo više dokaza. Umjesto da postupe pravično i donesu bar djelić pravde srpskim porodicama čiji su najbliži završili u masovnim grobnicama i zvjerski ubijeni od strane Odreda „El mudžahid“, oni su odlučili da ionako skandaloznu kaznu od 10 godina zatvora sada potpuno ponište – naglasio je Draganić.

Sin poginulog borca i član Odbora za boračka pitanja RSS Branislav Šušljik kaže da je nedvosmislena namjera Suda i Tužilaštva BiH da kažnjavanjem Srba i ćutanjem na muslimanske zločine kroje lažnu sliku ratnih dešavanja od 1992. do 1995. godine.

- Muslimani su imali jasan projekat, a to je islamizacija BiH. Zvjerska i monstruozna djela, ritualna klanja vojnika i civila, prikazali su kao krunsku pobjedu. Dokumenti koje smo prikazali govore o tome da je Mahmuljin bio glavni organizator i komandant kompletne operacije u Vozući, jer posjedujemo njegovu potpisanu naredbuo pravcu napada, ciljevima, zadacima, kao i izvještaje nakon akcije – dodao je Šušljik.

Nenad Jovanović, čiji je otac poginuo na području Vozuće pokazao je prijedlog Sakiba Mahmuljina za priznanja i stimulativne mjere nakon izvedene akcije „Farz“ 1995. godine.

- NJegov potpis se nalazi na dokumentu o nagradama i priznanjima za Treći korpus takozvane Armije BiH, a poznato je i da su članovi Odreda „El mudžahid“ iz arapskih zemalja nakon rata dobili državljanstvo BiH. Ta državljanstva im je uručivao Šefik DŽaferović, koga su neki nedavno ugostili u Bijeljini. Pripadnici „El mudžahida“ kasnije su hapšeni zbog terorističkih akcija širom Evrope, a neki su učestvovali i u napadu u NJujorku 11. septembra 2001. godine – poručio je Jovanović.

ApelacionovijećeSudaBiHponištilojeprvostepenupresudunekadašnjemkomandantuTrećegkorpusatakozvaneArmijeBiHSakibuMahmuljinukojomjebioosuđenna 10 godinazatvorajernijespriječiozločinekojesupočinilipripadniciOdreda "Elmudžahid" napodručjuVozuće i Zavidovića.