Zbog pomenutih krivičnih djela uhapšeno lice iz Gradiške M.G, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići, grad Gradiška, nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije, navedeno je u saopštenju.

Istragom je utvrđeno da je navedena lokacija vlasništvo lica M.G, na kojoj je policija pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pretres je izvršen i na tri lokacije koje koristi lice M.G. prilikom čega je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju droge.

U nastavku aktivnosti, u protekla tri dana slobode su uhapšene još dvije osobe iz Gradiške čiji su inicijali D.R. i V.U.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedena lica, prilikom čega je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suva biljna materija koja asocira na marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj droge.

ZaG.G. i P.NJ. zbog navedenih krivičnih djela raspisana je potraga jer su trenutno nedostupni nadležnim organima.