,,PDP je prošle godine na svom programskom saboru usvojio Deklaraciju o budućnosti Republike Srpske. Deklaracija se, pored drugih, bavi i ovim problemima, koje ćemo nakon pobjede na izborima, sistemski rješavati'', rekla je Janjićeva novinarima u Bijeljini, gdje su mladi PDP-a dijelili građanima flajere.

Ona je dodala da je PDP 2005. godine skupljao potpise i formirao Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport, i tako pokazao da želi da sistemski rješava pitanja mladih, bez obzira na to ko je na vlasti.

Član Predstavništva mladih iz Izborne jedinice šest Mitar Janković rekao je da je PDP izradio strategiju za zadržavanje mladih preduzetnika koji žele da ostanu i unaprijede život svoje lokalne zajednice i zemlje u kojoj žive.

Ljubica Mlađenović podržala je akciju Savjeta mladih PDP-a i naglasila da mladi odlaze iz Republike Srpske i zbog lošeg ambijenta.

,,Nemamo nijedan naučni institut, a imamo kvalitetne ljude. Oni su profesori, naučnici, u regionu, ali mi treba da ih zadržimo ovdje'', rekla je Mlađenovićeva.

Akcija pod nazivom Razgovor sa građanima o problemima odlaska stanovništva i rješenjima koja PDP nudi za ovaj problem, organizovana je u više gradova Republike Srpske.