Vlado Jagodić, trener koji je došao u finišu sezone da naslijedi Darka Nestorovića, želi da nastavi svoju epizodu u Semberiji. Zatekli smo ga na putu prema Banjaluci, gdje kreće na kraći odmor.

- Radnik je kao veliki i organizovan klub napravio zajednički ručak nakon čega smo krenuli svako svojim kućama. Čekali smo da stigne informacija iz Sarajeva, a to se sve nekako odužilo, pa smo se rastali i ja sam krenuo ka Banjaluci. Ubrzo je stigla informacija oko licence, pa se odmah organizovao novi sastanak. Odgovorno sam pristupio poslu i Upravi sam rekao šta bi se to trebalo uraditi i kada bi se trebalo krenuti sa pripremama, a to je 14. jun, rekao nam je Vlado Jagodić koji je napomenuo da bi volio da se obezbijede kvalitetni uslovi za trening i pripreme, te da se na vrijeme dovedu igrači, kako bi bilo vremena za uigravanje ekipe.

- Dao sam i spisak igrača na koje ne bih računao u narednoj sezoni, te oni mogu da napuste klub. Jedan dio igrača je svjesno tražio da ide, a ima i nekih igrača na koje klub ne računa i trebalo bi dovesti nove fudbalere. 

Jagodiću je istekao ugovor sa Radnikom, ali nema ništa protiv da produži saradnju.

-Imao sam ugovor sa Radnikom do kraja sezone i tu je bila opcija da ukoliko izborimo opstanak da se razgovara o nastavku saradnje. Nisam izborio opstanak na terenu, jesam administrativnim putem, ali spreman sam da razgovaramo. Volio bih da u narednih nekoliko dana imamo čistu situaciju. Iskreno ja želim da radim u Premijer ligi, a i u klubu žele da se organizaciono stabilzuju, te će u narednim danima biti Skupština kluba i klub će u svakom smislu morati da se ojača.

Izvor sportdc