Predsjednica Foruma žena PDP, Marina Blagojević, kaže da je ova organizacija resurs PDP-a koji ima veliki potencijal za razvoj.

– U januaru je izabrano novo rukovodstvo, a do danas smo održali desetine sastanaka i konferencija. Žene u PDP imaju značajnu ulogu, te se već sada pripremamo za predstojeće izbore 2022. godine – kaže Blagojevićeva.

– Cilj nam je – dodaje ona – da na listama imaju i veći broj žena od zakonom propisanih 40 odsto manje zastupljenog pola, ali i da u zakonodavnim i izvršnim tijelima na svim nivoima žene imaju značajniju ulogu nego što je to do sada bio slučaj, a da PDP bude predvodnik tog trenda. U našoj organizaciji djeluju stručne, profesionalne, etične i osobe koje će sa dignitetom i odgovornošću obavljati bilo koju poziciju – kaže Blagojevićeva.

Кonferenciju je, zajedno sa partnerima iz Švedske koji su se javili putem video poziva, otvorila potpredsjednica PDP Jelena Trivić, dok su sa učesnicama tokom plenarnog dijela, o oblastima u kojima djeluju, razgovarali gradonačelnik Banjaluke i član Predsjedništva PDP Draško Stanivuković, poslanik PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i portparol PDP-a Anja Petrović.