Neprijateljima Srbije i naroda na Balkanu nije poteban stabilan mir jer im je lakše da upravljaju narodima koji su u stalnom konfliktu, smatra Baburin, koji je dobar poznavalac prilika na Balkanu.

Baburin, inače lider Ruskog narodnog saveza, istakao je da srpska elita treba da prevaziđe podjele i shvati da mora biti jedinstvena u ovom odgovornom istorijskom trenutku. Pravoslavni slovenski narodi su sačuvali moralnu čvrstoću, zato je naša misija da spasemo Evropu, ali prije toga u sopstvenim zemljama moramo da poboljšamo situaciju – rekao je Baburin za Novosti.

Ovaj profesor je uvjeren da jednog dana može doći do ponovnog ujedinjenja južnih pravoslavnih slovenskih naroda, te da u novoj Jugoslaviji, pored Srbije, vidi Crnogorce, Srbe iz BiH, Makedonce, pa čak i Bugare, sve osim Slovenije i Hrvatske.

Baburin je podsjetio da je dolazio u vrijeme Slobodana Miloševića, kojem je bio i svjedok odbrane u Haškom tribunalu, a za generala Ratka Mladića je istakao da je on za njega bio i ostao veliki heroj.

Izvor Srpska Info