Za tim iz Bijeljine četvrti meč finala mogao je biti kraj sezone u prvenstvu Republike Srpske i oproštaj od plasmana u elitno BiH takmičenje.Međutim Radnik je u Zvorniku odigrao najbolje kada je bilo najteže i pokazao da je tim sa karakterom.

Nakon što je tri dana ranije u Bijeljini poražen u trećoj utakmici finalne serije,Radnik je u Zvorniku igrao na sve ili ništa.Ključ pobjede bila je sjajna odbrana o čemu svjedoči podatak da je domaćin postigao samo 55 poena.

Poslije prvih 20.minuta igre izabranici Vladimira Radovanovića su na odmor odnijeli prednost od 7 koševa razlike.Međutim,prava rapsodija tek slijediu 3. četvrtini gdje je bijeljinski prvoligaš dozvolio domaćinu samo 5 poena.

U posljednju dionicu Radnik je unio 22 poena prednosti i bilo je jasno da ćemo gledati majstoricu u Bijeljini. Drina je u tom periodu iskoristila opuštenost košarkaša Radnika i opravdane rotacije u timu koje je pravio Vlado Radovanović kako bi sačuvao odmornim svoje najbolje igrače za odlučujuću petu utakmicu.Na kraju je konačan rezultat glasio 55-67 (14-16, 15-20, 5-20, 21-11)

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Srđan Jovanović sa 15 poena,dok su Vlačić i Mičić postigli 14 odnosno 11 koševa.Treba pomenuti i učinak sjajnog centra Jovice Kecmana koji je zabilježio 8 skokova.

U poraženom timu učinkom se jedino izdvojio Srđan Knežević sa 18 poena i 6 skokova,dok je iskusni Dušan Knežević zabilježio 12 skokova.

Peta odlučujuća utakmica finalne serije igra se u srijedu u Bijeljini.

Izvor BijeljinaLive