Prema izveštajima italijanskih medija, tridesetak hiljada pristalica Intera slavilo je 19. Skudeto bez poštovanja epidemioloških mjera, što je izazvalo gnijev građana na društvenim mrežama.

"Mogu da razumijem radost i veselje, ali osjećaj odgovornosti bi trebalo to da nadvlada, a 121.000 mrtvih da nas nečemu nauči“, rekao je Franko Lokateli, predsjednik zdravstvenog vjeća i naglasio da bi trebalo izbjegavati sva masovna okupljanja.

Na udaru javnosti, a posebno opozicionih političara u Milanu našao se gradonačelnik ovog italjanskog grada Đuzepe Sala, za koga se navodi da je navijač Intera. Zamjera mu se da nije predvideo ovakvu situaciju i da je skandalozno ono što je dopustio, pa se čak poziva da podnese ostavku.

Guverner Lombardije Atilio Fontana, prenosi ANSA, nazvao je ovakva masovna okupljanja veoma opasnim:

"Bilo je očigledno da bi se takvi događaji mogli dogoditi i sada je važno spriječiti njihovo ponavljanje. Moramo zahtjavati od ljudi da striktno poštuju mjere. Nadam se da ovo neće dovesti do povećanja broja oboljelih, ali o tome ćemo moći da govorimo tek za nekoliko nedelja".

Milano je, poput čitavog regiona Lombardije, u žutoj zoni, a to znači da su se poslije godinu dana otvorila pozorišta, bioskopi, muzeji kao i restorani samo na otvorenom, dok oni koji nemaju bašte niti stolove ispred restorana su i dalje zatvoreni.