Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je juče da je njegova ekipa svjesna da u derbiju protiv Partizana ima "meč loptu" i dodao da sigurno neće kalkulisati i da će crveno-beli ići na pobjedu.

"Lijepo je pobjediti u derbiju, spremni smo da odigramo pravu utakmicu i da pobjedimo. Svjesni smo da imamo 'meč loptu' kod kuće, želimo da nastavimo pobjednički niz. Crvena zvezda, barem otkako sam ja trener, uvek ide na pobjedu. Bićemo organizovani, inteligentni, čvrsti, ali derbi je nepredvidiv i težak za prognoziranje", rekao je Stanković, prenosi klub.

Stanković je naveo da je na "slatkim mukama" što se tiče ekipe koja će sutra startovati.

"Svi igrači su mi na raspolaganju, slažemo kockice i 'namještamo' glavu za ono što nas čeka sutra", rekao je Stanković.

"Igramo kod kuće i u takvom slučaju uvek idemo na pobjedu. Derbi je težak za prognozu i zbog toga moramo biti pribrani, znati šta radimo, ali i poštovati igru i protivnika. Ne plašimo se nikog, i spremamo se dobro. Ovo je istorija, nešto na šta je Srbija ponosna. Mi čuvamo i respektujemo ovu utakmicu", dodao je on.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je juče da će njegova ekipa pokušati da pobjedi Crvenu zvezdu i ostane u igri za titulu šampiona.

"Nema šta puno da se priča, sve je jasno. Derbi nam mnogo znači, da pokušamo da se približimo i budemo konkurentni za titulu. To mi je jedina motivacija. Spremni smo, imamo dobar niz iza sebe. Ponosan sam na igrače, kad vratimo film i vidim kako smo igrali i koliko smo truda uložili u prethodnom periodu", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 74 boda, devet manje od vodeće Crvene zvezde.

"Sigurno je da će ova utakmica odlučiti da li smo još u igri ili nismo. Mi smo mnogo veliki klub i ništa mi ne znači pobjeda u derbiju ako ne osvojim titulu. Mi smo Partizan, imamo više ciljeve, najviši je titula. Ne mogu da se zadovoljim pobjedom u derbiju ako ne osvojimo titulu. Ova utakmica može da donese neizvesnost do kraja, jedino nas trijumf drži u tome. Ako izgubimo, definitivno nemamo šanse", kazao je Stanojević.

Vječiti derbi broj 164. privući će veliku pažnju ne samo srpske, već i šire javnosti.Susret između Crvene zvezde i Partizana će tako uživo sa stadiona Rajko Mitić ispratiti i brojni skauti evropskih ekipa.

Telegraf prenosi da se među njima nalaze Juventus i Inter iz Italije, Borusija Dortmund iz Njemačke, Lion iz Francuske i Benfika iz Portugalije.

Uz njih je tu još skauta drugih evrpskih klubova čija imena nisu tako zvučna kao što su ova navedena, prenosi isti izvor.

Juventus je čak tražio dva mjesta za svoje predstavnike, a prisustvovaće lično i šef skauting službe torinske ekipe.

Budući da je u Superligi na snazi pravilo o bonus igračima mlađim od 21 godine, nema sumnje da će oni sada imati dodatni motiv da pokažu koliko mogu.

Meč u Ljutice Bogdana igra se danas od 18 sati.