Policijska stanica realizovala je od 16. do 19. marta akciju s akcentom na kontrolu korištenja pojaseva, sjedalica, upotrebe telefona u toku vožnje i zaštitne opreme za vozače i suvozače motocikla, lakih motocikla i mopeda. 

"U toku akcije kontrolisano je 45 učesnika u saobraćaja od kojih su 34 kažnjena za počinjene prekršaje koji su bili akcenat akcije i 11 za ostale saobraćajne prekršaje", navedeno je u saopštenju PU Trebinje.

Kako se dodaje od 34 učesnika u saobraćaju  19 vozača kažnjeno je zbog nekorištenja pojasa, 12 vozača zbog nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu i tri za nepravilnu upotrebu telefona u toku vožnje. 

Policijska stanica Trebinje, takođe je je od 19. do 21. marta realizovala akciju s akcentom na kontrolu vozača pod uticajem alkohola. 

"Policijski službenici su 11 vozača kaznili zbog vožnje pod uticajem alkohola", navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Trebinje je u februaru 2021. godine evidentirala 25 saobraćajnih nezgoda što je za 21,9% manje nego u februaru 2020. godine. Najveće smanjenje je evidentirano u broju saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima, od 75%. 

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da na taj način čuvaju svoj život i živote svojih najmilijih.