MILANOVAČKO pozorište, uprkos činjenice da ansambl mora da improvizuje baš sve: od proba, preko troškova za kostime i scenografiju, do Male scene na kojoj glumci igraju - žanje nagrade gde god nastupi. Od 2014. su samo na Festivalu varoških pozorišta Srbije u Požarevcu, koji se organizuje pod nazivom "Milivojev štap i šešir", u znak sećanja na legendarnog glumca Milivoja Živanovića - osvojili ukupno dva "Šešira" i četiri "Štapa", a najnovije priznanje na nedavno održanom 14. festivalu je dodeljeno glumici Mariji Krsmanović za tumačenje lika Fosine u predstavi "Tvrdica", koju je, po Molijerovom tekstu, režirao Branko Knežević. I prva nagrada za slikovito kreiranje lika je stigla u Gornji Milanovac, a zaslužio ju je Draško Obrenović - Žak u istoj predstavi.

Prethodno je, na festu "Beskraj deset kvadrata" u Prokuplju, ovaj ansambl nagrađen sa čak sedam glavnih nagrada - od "Najgolem Histrion" pa nadalje - ali za izvođenje "Tartifa".

- Sve te nagrade su podsticaj mladim glumcima, ali i dokaz da se u malim sredinama mogu ostvariti vrhunska dela. Želja nam je da, sa pozorišnim umetnicima iz drugih gradova, u Milanovcu osnujemo naj-fest takozvanih varoških teatara, u trajanju od deset do 12 dana, ali za to još nemamo odgovarajuću scenu - zaključuje režiser Knežević, koji neretko i sam glumi u mnogim predstavama.